Lynx

Lynx

Lynx is sinds 2007 als online broker actief op de Nederlandse markt en sinds 2008 is Lynx ook aanwezIG in BelgiŽ en Duitsland. Lynx maakt, net als Today's Brokers, gebruik van het platform van Interactive Brokers en hanteert scherpe tarieven.

Beleggers bij Lynx kunnen handelen in aandelen, opties en futures. Beleggingsfondsen en obligaties zijn uitsluitend in de Verenigde Staten mogelijk.

Lynx vraagt uitsluitend kosten over de transactie. Deze broker hanteert geen bewaarloon, waardoor het vooral ook voor niet actieve beleggers een interessante optie kan zijn. Lynx wordt vaak in onderzoeken, samen met Today's Brokers, uitgeroepen tot goedkoopste broker.

Lynx Zelf Beleggen

Klantbeoordelingen
Beschikbare koersinformatiestarstarstarstarstar
Handelsmogelijkhedenstarstarstarstarstar
Gebruiksgemak handelssysteemstarstarstarstarstar
Klantvriendelijkheidstarstarstarstarstar
Gemiddeld rapportcijfer (max. 10): 7.6 (2805 beoordelingen)

Info aanvragen

Nieuws over Lynx

Fusie Today's Broker en Lynx gaat niet doorDe fusie tussen internetbrokers Today's Brokers en Lynx gaat definitief niet door. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft Lynx geen toestemming voor de fusie gegeven. In augustus 2013 werd bekend dat de twee brokers wilden fuseren. De deal was rond onder het regulair voorbehoud van goedkeuring door DNB.

Pas in november werd duidelijk dat DNB volgens Lynx geen toestemming wilde geven voor de overname. Algemeen directeur Cees Smit van Today's maakt het definitief niet doorgaan van de fusie nu bekend om zo duidelijkheid te scheppen voor de klanten en zakenpartners van Today's en verdere schade voor het bedrijf te voorkomen. "Het heeft ons geld gekost dat de fusie in de lucht bleef hangen. PotentiŽle klanten wachtten met overstappen naar Today's", zegt Smit.

De fusie had gestalte moeten krijgen door een overname door Lynx van alle aandelen van de Today's Groep. Die is nu van de baan. Lynx en Today's wilden fuseren om een sterkere positie op de markt voor internetbrokers in te nemen. Beide bedrijven gebruiken het handelsplatform van het Amerikaanse Interactive Brokers. Het samengaan van beide ondernemingen zou een aantal synergetische effecten voor de onderneming hebben gebracht.

Smit vindt het jammer dat de fusie niet doorgaat, maar benadrukt ook dat Today's sterk genoeg is om zelfstandig door te gaan. "Inmiddels heeft Today's weer een sterke groei gerealiseerd", aldus Smit. "De Amsterdamse Today's Groep biedt beleggers diverse diensten. Het bedrijf begon als actieve vermogensbeheerder en direct daarna als online broker (aan- en verkoop van effecten via een gebruiksvriendelijk handelsplatform tegen lage kosten). Dit zijn nog steeds de kernactiviteiten."

21 maart 2014 - Cashcow

Lynx wint Gouden Stier 2013: 'Beste broker'Online broker Lynx heeft de Gouden Stier 2013 gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks door website Belegger.nl uitgereikt in 9 categorieŽn. Lynx won in de categorie 'Broker'.

Lees verder

8 november 2013 - Gouden Stier 2013

Lynx is in een vergevorderd stadium om concurrent Today's Brokers over te nemen. Dat meldt het FD vandaag op haar website. De bedrijven moeten het nog eens worden over verschillende details, zoals de naam die het bedrijf zal voeren. Ook moet de toezichthouder nog akkoord geven.

Lees verder

16 augustus 2013 - FD

De VEB heeft drie brokers, Lynx, Today's Brokers en TradersOnly, een brief gestuurd met het verzoek anders om te gaan met claimemissies. Een claimemissie is een bijzondere vorm van aandelenuitgifte, waarbij bestaande aandeelhouders het recht krijgen nieuwe aandelen met een korting te kopen.

Lees verder

17 mei 2013 - VEB

Mijnbroker heeft zich genoodzaakt gezien de activiteiten te moeten staken. Lynx heeft een overeenkomst gesloten met Mijnbroker om de klanten over te nemen. Met deze overeenkomst wordt het voor klanten van Mijnbroker makkelijk gemaakt om over te stappen en nieuwe klanten ontvangen een korting van Lynx.

Lees verder

16 december 2012 - Mijnbroker

Donderdag 8 november vinden de uitreikingen van de Gouden Stier 2012 plaats. Met speciale aandacht volgen wij de categorie 'Beste broker'. Binck, Saxo Bank, Today's Brokers en Lynx zijn genomineerd voor deze Gouden Stier.

Lees verder

07 november 2012 - Gouden Stier

In navolging van Lynx heeft ook TradersOnly haar tarieven verlaagd. De tariefverlaging geldt voor AEX indexopties, Europese en Amerikaanse futures en de turbo's, speeders en sprinters.

Lees verder

6 november 2012 - TradersOnly

Lynx verlaagt enkele tarievenOnline broker Lynx heeft per direct enkele van haar tarieven verlaagd. De tariefverlaging wordt doorgevoerd op AEX indexopties, Europese en Amerikaanse futures en de turbo's, speeders en sprinters.

Lees verder

29 oktober 2012 - Lynx

TradersOnly volgt prijsverlaging LynxTradersOnly heeft aangekondigd om de tariefsverlaging van Lynx te volgen. De tarieven op aandelen die in euro's staan genoteerd, zijn verlaagd van 0,14% naar 0,09% van de transactiewaarde.

Lees verder

24 april 2012 - TradersOnly

Lynx verlaagt haar tarieven op de belangrijkste aandelentransacties fors. Hiermee gaat de online broker Lynx vol in de aanval.

Lees verder

23 april 2012 - Lynx

Eerder maakte Today's Brokers al bekend haar tarieven op opties en futures genoteerd aan Euronext Amsterdam te verlagen. Lynx, die ook gebruik maakt van het IB-platform, past dezelfde tariefwijzigingen door.

Lees verder

2 december 2011 - Lynx

Beleggers Belangen heeft Lynx verkozen tot winnaar in haar jaarlijkse brokeronderzoek. In het derde jaar dat Beleggers Belangen het brokeronderzoek uitvoert naar kosten, handelsmogelijkheden, gebruiksgemak en service, voltooit Lynx een hattrick. Today's Brokers en de nieuwkomers TradersOnly en Saxo Bank maken de top 4 compleet.

Lees verder

25 november 2011 - Beleggers Belangen

IEX kiest BinckBank als beste brokerDe website IEX heeft in het IEX/Netprofiler Internet Brokeronderzoek BinckBank uitgeroepen tot overall winnaar. BinckBank blijft met een (gemiddelde) eindscore van 7,6 de nummer twee, Lynx, net voor. Lynx schuift met een eindscore van 7,5 een plaatsje op ten opzichte van vorig jaar.

Lees verder

25 mei 2011 - IEX

Lynx biedt hefboomproducten aanOok Lynx biedt haar klanten nu ook de mogelijkheid om te beleggen in turbo's, speeders en sprinters. Vorige week kondigde Today's Brokers al aan de hefboomproducten aan te bieden. Aangezien beide brokers gebruik maken van hetzelfde platform, was het nieuws van Lynx te verwachten.

Lees verder

23 november 2010 - Lynx

Lynx heeft haar tarieven voor beleggen in VS en Canada aangepast. Het maximumbedrag voor de transactiekosten per order is geschrapt, maar daar tegenover staat een staffelkorting.

Lees verder

25 augustus 2010 - Lynx

Copyright © Nasam bvba 2010 - 2016 - Google+

Brokertarieven.nl scoort een 9.1 van 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 397 beoordelingen.