Brokers geven lagere kosten niet door

Een deel van kosten voor banken en online brokers zijn flink gedaald door tariefdalingen van de beurs. Toch wordt dit voordeel lang niet altijd door gegeven aan de belegger. Dat blijkt uit het VEB-Kostenonderzoek 2012, ook dit jaar in samenwerkING met BrokerTarieven.nl.

In dit jaarlijkse onderzoek worden de kosten van beleggingen in bepaalde beleggingscategorieen, zoals aandelen, opties en turbo's, met elkaar vergeleken. Vervolgens komen een aantal voorbeeldbeleggers aan bod. Voor deze individuele profielen worden eveneens ranglijsten gemaakt van de goedkoopste en de duurste aanbieder van een beleggingsrekenING.

Een belangrijke doorn in het oog van de VEB blijft het bewaarloon. Voornamenlijk de grootbanken brengen nog steeds kosten in rekenING voor het "bewaren" van effecten, terwijl sinds het eind van de jaren '90 van de vorige eeuw effecten enkel nog digitaal bestaan. Bij kleine portefeuilles drukken deze ouderwetse kosten flink op het rendement.

Het gehele onderzoek van de VEB is hier te lezen.
Wilt u uitrekenen welke broker voor u het goedkoopst is? Start de vergelijker.

15 maart 2012 - VEB & BrokerTarieven.nl

Button

Over BrokerTarieven.nl

Tarieven van brokers zijn nu eindelijk goed te vergelijken. De verschillen tussen de brokers zijn doorgaans groot. Wij kunnen precies uitrekenen hoeveel de verschillende brokers in uw situatie zouden berekenen, zodat u de voor u goedkoopste broker kunt kiezen.

> Naar BrokerTarieven.nl

Copyright © Nasam bvba 2010 - 2016 - Google+

Brokertarieven.nl scoort een 9.1 van 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 397 beoordelingen.