BinckBank: beleggers handelen minder

Nederlandse beleggers zijn terughoudender dan hun collega's in BelgiŽ en Frankrijk. Dat is de conclusie van Koen Beentjes van broker BinckBank maandag bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal van 2012.

Het resultaat van BinckBank blijft sterk afhankelijk van de activiteit van hun klanten op de beurs. BinckBank verdient vooral op transacties die klanten uitvoeren. Vorige week werd uit de jaarlijkse Beleggingsportefeuille Monitor 2012 van BrokerTarieven.nl al duidelijk dat beleggers minder transacties uitvoeren.

BinckBank realiseerde in de eerste verslagperiode een winst van bijna 7,7 miljoen euro. Dat is een toename ten opzichte van de 5,8 miljoen euro die in het vierde kwartaal van 2011 werd gerealiseerd, maar een sterke dalING ten opzichte van de ruim 11 miljoen euro in dezelfde periode een jaar terug.

BinckBank zag wel het aantal rekeningen dit kwartaal verder toenemen. De online brokers heeft momenteel 273.284 beleggersrekeningen geopend.

Verder gaf topman Beentjes aan dat de concurrentie op de Nederlandse brokermarkt verder toe neemt. "We verwachten op korte termijn nieuwe spelers op de markt." Het is onduidelijk of hij hier uitsluitend doelt op Keytrade Bank, of dat hij verwacht dat er nog meer brokers de markt zullen gaan betreden.

23 april 2012 - BinckBank

Button

Over BrokerTarieven.nl

Tarieven van brokers zijn nu eindelijk goed te vergelijken. De verschillen tussen de brokers zijn doorgaans groot. Wij kunnen precies uitrekenen hoeveel de verschillende brokers in uw situatie zouden berekenen, zodat u de voor u goedkoopste broker kunt kiezen.

> Naar BrokerTarieven.nl

Copyright © Nasam bvba 2010 - 2016 - Google+

Brokertarieven.nl scoort een 9.1 van 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 397 beoordelingen.