Beleggingskosten

Bewaarloon zijn de kosten die door een broker voor het bewaren van effecten in rekening worden gebracht. Het bestaat veelal uit een percentage van het totale belegd vermogen. Hoewel het fysiek bewaren van aandelen al lang verleden tijd is, brengen de meeste brokers nog steeds dit jaarlijkse bewaarloon in rekening.

> Bewaarloon

Voor buitenlandse transacties rekenen enkele brokers nog extra kosten door. De brokerkosten komen dan bovenop de al geldende transactiekosten en vormen voor de belegger een extra kostenpost. Fortis Bank is een broker die voor elk land nog deze extra kosten in rekening brengt.

> Brokerkosten

Op BrokerTarieven.nl worden uitsluitend brokers vergeleken waarmee de belegger online kan handelen. Enkele van deze online brokers hebben echter voor bepaalde markten of landen deze mogelijkheid niet en dient de order nog telefonisch door gegeven te worden. Een dergelijke telefonisch order gaat vaak gepaard met extra orderkosten.

> Orderkosten

Naast bewaarloon zijn er nog enkele brokers die een regeltarief hanteren. Het regeltarief is een bedrag dat per fondssoort in rekening wordt gebracht. ABN Amro, Fortis en de Rabobank zijn op dit moment de enige banken die een regeltarief kennen.

> Regeltarief

Retourprovisie is een vorm van korting die brokers achteraf berekenen. De hoogte van de retourprovisie is afhankelijk van het aantal transacties en bijbehorende transactiekosten die de belegger in de voorafgaande periode heeft uitgevoerd.

> Retourprovisie

Transactiekosten zijn doorgaans de grootste kosten voor een belegger en dit zijn de kosten die gemaakt worden voor elke uitgevoerde transactie van effecten en derivaten.

> Transactiekosten

Button

Over BrokerTarieven.nl

Tarieven van brokers zijn nu eindelijk goed te vergelijken. De verschillen tussen de brokers zijn doorgaans groot. Wij kunnen precies uitrekenen hoeveel de verschillende brokers in uw situatie zouden berekenen, zodat u de voor u goedkoopste broker kunt kiezen.

> Naar BrokerTarieven.nl

Copyright © Nasam bvba 2010 - 2016 - Google+

Brokertarieven.nl scoort een 9.1 van 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 397 beoordelingen.