Transactiekosten

Transactiekosten zijn doorgaans de grootste kosten voor een belegger en dit zijn de kosten die gemaakt worden voor elke uitgevoerde transactie van effecten en derivaten.

De transactiekosten bestaan meestal uit een vast bedrag plus een percentage over het orderbedrag. Veel brokers hanteren een minimum en maximum voor de transactiekosten, die dus van grote invloed zijn bij resp. kleine of grote transacties.

Transacties in het buitenland gaan bij elke broker gepaard met hogere transactiekosten. Ondanks dat handelen op de beurs van Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon (gezamenlijk Euronext) voor de broker exact hetzelfde is, zijn er nog steeds enkele die ook hiervoor verschillende tarieven hanteren.

StaffelkortING

Enkele brokers maken gebruik van staffelkortingen. Hierdoor neemt de hoogte van de transactiekosten per transactie af, naarmate per kwartaal meer transacties worden uitgevoerd. Enkele brokers die een staffelkortingen hanteren zijn BinckBank en Alex.

Button

Over BrokerTarieven.nl

Tarieven van brokers zijn nu eindelijk goed te vergelijken. De verschillen tussen de brokers zijn doorgaans groot. Wij kunnen precies uitrekenen hoeveel de verschillende brokers in uw situatie zouden berekenen, zodat u de voor u goedkoopste broker kunt kiezen.

> Naar BrokerTarieven.nl

Copyright © Nasam bvba 2010 - 2016 - Google+

Brokertarieven.nl scoort een 9.1 van 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 397 beoordelingen.