Bewaarloon

Bewaarloon zijn de kosten die door een broker voor het bewaren van effecten in rekenING worden gebracht. Het bestaat veelal uit een percentage van het totale belegd vermogen. Hoewel het fysiek bewaren van aandelen al lang verleden tijd is, brengen de meeste brokers nog steeds dit jaarlijkse bewaarloon in rekenING.

Met name de traditionele banken hanteren nog steeds deze kosten. Beleggers bij Lynx en Today's Brokers zijn hierdoor een stuk voordeliger uit, aangezien deze brokers deze achterhaalde kosten niet in rekenING brengen. Bij enkele brokers wordt het bewaarloon zelfs aangevuld met een regeltarief.

Vooral bij een kleine portefeuille en weinIG jaarlijkse transacties, drukt dit bewaarloon flink op het rendement van de portefeuille. Vaak wordt ook nog voor het bewaren van effecten uit het buitenland een verhoogd bewaarloon gehanteerd.

>> Kijk hoeveel bewaarloon u betaalt, start de vergelijker!

Button

Over BrokerTarieven.nl

Tarieven van brokers zijn nu eindelijk goed te vergelijken. De verschillen tussen de brokers zijn doorgaans groot. Wij kunnen precies uitrekenen hoeveel de verschillende brokers in uw situatie zouden berekenen, zodat u de voor u goedkoopste broker kunt kiezen.

> Naar BrokerTarieven.nl

Copyright © Nasam bvba 2010 - 2016 - Google+

Brokertarieven.nl scoort een 9.1 van 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 397 beoordelingen.