DEGIRO

DeGiro

DEGIRO werd in 2008 opgericht door 5 oud Binck medewerkers. Ze zijn gestart als broker voor professionele partijen.

Sinds september 2013 zijn ze ook actief als broker voor particuliere beleggers. De lage tarieven zorgden voor een schokgolf in de markt.

DEGIRO richtte zich met lage tarieven op de markt in en Nederland en is ondertussen uitgegroeid naar een platform in 18 Europese landen. Ondertussen zijn ze (naar transacties gemeten) de grootste broker in Nederland.

Het bedrijf ziet zichzelf als een groothandel voor de particuliere belegger.

In 2020 werd DEGIRO overgenomen door het Duitse Flatex. Hiermee werden ze flatexDEGIRO BANK AG, een Duitse gereguleerde bank welke onder toezicht staat van de Duiste regulator BaFin, het Duitse equivalent van de Nederlandse AFM of Belgische FSMA en bijgevolg ook indirect onder toezicht van de ECB. Maar ook de Nederlandse Nationale Bank houdt supervisie op het integriteitsbeleid van DEGIRO en ook de AFM houdt lokaal een oogje in het zeil. 

In de loop der jaren werden verschillende prijzen van beleggerswebsites en magazines gewonnen, waaronder de Gouden Stier 2017 en 2015, beste online Broker volgens Cashcow in 2016, van BeleggersBelangen in 2016 en 2015, de VEB in 2015,…

Accounts bij DEGIRO

Bij DEGIRO heeft u de mogelijkheid om verschillende accounts te openen. U kan kiezen voor een Custody account of een Basic account.

Bij het Custody account worden uw effecten niet uitgeleend, maar heeft u ook geen mogelijkheid om te handelen in derivaten (turbos, speeders,…) of aan shortselling te doen. Vermits ze geen inkomsten kan putten uit het uitlenen van uw aandelen zijn er ook enkele kleine aanpassingen in de tarieven. Zo zijn er bijvoorbeeld geen gratis realtime koersen (Euronext, Chi-X, CME)) en worden dividend inningskosten gerekend.

Bij de standaard opening van een account krijgt u een Basic account. Hierbij heeft u toegang tot alle producten, maar kan u niet handelen in derivaten, kan u niet op margin aandelen kopen of aan shortselling doen.

U kan uw account upgraden naar een Active, Trader of Daytrader account. Bij Active krijgt u wel beschikking over een margin account waarbij u tot maximaal 33% van de waarde van uw effecten geld kan lenen. Trader en Daytrader bieden dezelfde mogelijkheden, maar dan met andere normen en limieten.

De kosten van Basic tot en met Daytrader zijn wel steeds dezelfde.

Openen account

Het openen van een account verloopt zeer vlot, u kan een rekening openen binnen 10 minuten, maar uiteindelijk zal u na deze eerste registratie ook bij hen een bekwaamheidstest moeten afleggen, geld overschrijveb en goedkeuringen geven voor bijvoorbeeld real-time koersen.

Om uw account te openen hebt u enkel uw identiteitskaart en bankrekeningnummer nodig van waar u geld gaat storten, u kan ook geld overmaken met iDeal.

Bij DEGIRO is geen minimumstorting vereist.

Aanbod van DEGIRO

Bij DEGIRO kan u handelen in aandelen, beleggingsfondsen (beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde), ETF’s of trackers, futures, obligaties, opties, warrants en hefboomproducten zoals Turbo’s, Speeders.

Een account geeft u toegang tot 60 beurzen in 26 landen, waaronder de Europese beurzen met zelfs Griekenland, Polen en Praag, de Amerikaanse beurzen en Canada, Japan, Hong Kong, Singapore, Australië en Turkije.

De ordertypes te uwer beschikking zijn limit order, market order, stop loss order, stop limit order. Al deze kunnen ingelegd worden met als duurtijden dag (day), goed tot datum (good till date) en goed tot annulatie (good till cancelled of GTC)

Kosten bij DEGIRO

DEGIRO is één van de goedkoopste brokers in Nederland.

Hieronder vindt u een overzicht met enkele voorbeelden van tarieven en transactiekosten

DEGIRO
Aandeel Nederland à €1.000
€2
Aandeel Duitsland à €1.000
€3,9
Aandeel V.S. à $1.000 ($10 per aandeel)
€0,5
Opties Euronext
€0,75
Trackers à €1.000 (kernselectie)
€2 (€0)

Naast de transactiekosten moet u ook rekening houden met andere kosten zoals bijvoorbeeld de aansluitingskosten van €2,5 per jaar per beurs waarop wordt gehandeld, valutakosten, bewaarloon,…

De tarieven en kosten van DEGIRO vergelijken met de andere brokers kan u met onze handige calculator.

Beschikbare Tools bij DEGIRO

Het handelsplatform wordt intern ontwikkeld en wordt gebruikt door meer dan 300.000 beleggers. Naast de webtrader zijn er ook apps voor iOs en Android.

Naast de standaard tools voor het beheer van uw portefeuille, een favorietenlijst,… heeft u ook een interactieve grafiek ter beschikking met indicatoren om technische analyse op uit te voeren.

De rapportage tool is voldoende, maar ook hier niet zeer uitgebreid.

Bij DEGIRO krijgt u de laagste kosten en naast een degelijk platform en helpdesk moet u geen toeters en bellen verwachten, zo is er geen research van analisten beschikbaar, noch educatie,…

Hieronder enkele afbeeldingen van de mobiele app.

De vraag komt vaak, “hoe kan het dat DEGIRO zo goedkoop is”, soms wordt dit aangevuld door de vraag of DEGIRO minder veilig is als andere brokers. Neen, het verschil zit hem vooral in het aanbod van de tools en andere diensten. Alles is meer basic, maar dat merkt u ook in de tarieven.

Is DEGIRO betrouwbaar?

Hoe veilig is mijn geld bij DEGIRO? Wat is er van bescherming.

DEGIRO valt onder de Europese en Duitse normen. Dat wil zeggen dat aandelen, fondsen en andere effecten apart worden bewaard bij een ander bedrijf op naam van de klant. Bij een eventueel faillissement  van DEGIRO kunnen deze niet aangesproken worden. Indien er om één of andere reden de gesegregeerde activa niet kunnen worden gerecupereerd, dan valt DEGIRO onder de Duitse bescherming voor Beleggers waarbij de verliezen tot een maximum van €20.000 kunnen worden gecompenseerd.

De cash staat op een rekening bij flatexDEGIRO Bank AG en is bijgevolg tot €100.000 beschermd onder het Duitse depositogarantiestelsel.

 

Voor wie is DEGIRO geschikt?

Hieronder vindt u de voor- en de nadelen van DEGIRO zoals aangegeven door de gebruikers van BrokerTarieven.

Voordelen:

  • zeer goedkoop
  • ruim aanbod
  • platform is makkelijk in gebruik

Nadelen:

  • basic platform
  • geen stockscreeners, analistenresearch,…
  • geen prijsalerts van aandelen

DEGIRO is een zeer geschikte broker voor de prijsbewuste belegger die zijn research elders haalt of zelf doet.

Voor dividendbeleggers is het wel opletten met het custody account voor de inningskosten van dividenden. Daarnaast biedt DEGIRO ook niet de mogelijkheid om (een deel van) de buitenlandse bronbelasting terug te vorderen.