EasyBroker

EasyBroker is al enkele jaren actief, maar heeft ervoor gekozen om eerst “volwassen” te worden voor ze voluit de markt betreden en reclame maken, en nu zijn ze zover.

EasyBroker werkt net als Lynx en Mexem op het platform van het Amerikaanse Interactive Brokers, maar geven hun eigen invulling aan de tarieven en bieden de klantenservice en ondersteuning aan.

EasyBroker richt zich voornamelijk op de aandelenbelegger en positioneert zich als een authentieke en voordelige speler op de beurzen.

Zij staan onder toezicht van AFM en DNB

Het Amerikaanse Interactive Brokers staat onder controle van de Amerikaanse SEC.

Accounts bij EasyBroker

Hoewel u ook bij EasyBroker alle type accounts kan krijgen welke Interactive Brokers aanbiedt, richten ze zich op de typische aandelenbelegger en focussen zij dan ook een een makkelijk rechttoe rechtaan account.

Openen Account

Het openen van een account bij EasyBroker is iets omslachtiger dan bijvoorbeeld bij DEGIRO of Binck, omdat u te maken heeft met US Clearing, maar ook dit valt al bij al nog mee. En uiteraard is het team van EasyBroker daar om u in dit gehele proces te begeleiden.

Verder geldt er ook een minimum storting van €2.000

Aanbod van EasyBroker

Bij EasyBroker kan u handelen in aandelen, opties, futures, ETF’s obligaties, warants, valuta en metalen. Maar zoals eerder gemeld ligt de focus op aandelen.

EasyBroker biedt u toegang tot alle bekende en ook minder bekende markten.

In Europa zijn dit bijvoorbeeld Nederland, België, Frankrijk, Portugal, Duitsland, U.K., Zwitserland, Oostenrijk Italië, Spanje, maar ook Tsjechië, Polen, Estland, Noorwegen, Zweden,Finland, Letland, Hongarije, Litouwen,…

In Amerika is dit de U.S.A., Canada, Mexico.

In Azië – Pacific is dit Australië, Hong Kong, Japan, Zuid-Korea en Singapore.

Kosten bij EasyBroker

Met zeer lage tarieven op aandelentransacties bevind EasyBroker zich hiervoor bij de goedkoopste brokers. Hieronder vindt u een overzicht van enkele tarieven en transactiekosten.

EasyBroker
Aandeel Eurozone à €1.000
€3
Aandeel Eurozone à €5.001
€4
Aandeel V.S. à $1.000 ($10 per aandeel)
$3
Opties in euro of dollar
4,5

Maar ook naast de standaard transactiekosten vinden we gratis telefonische orders, geen bewaarlonen, geen verwerkingskosten voor dividenden en geen aansluitingskosten, waardoor deze afhankelijk van uw profiel de goedkoopste keuze kan zijn.

De tarieven en kosten van EasyBroker vergelijken met andere brokers kan u met onze handige calculator.

Beschikbare Tools bij EasyBroker

Bij EasyBrokers kan u kiezen tussen verschillende platformen om mee te werken. U kan via het eenvoudige klantenportaal transacties doen, en dit zal voldoende zijn voor de meerderheid van de aandelenbeleggers.

Uiteraard is er ook een mobiele applicatie beschikbaar te vinden onder EB Trading

Voor wie een uitgebreid professioneel platform wil kan u met uw rekening bij EasyBroker ook gebruik maken van TWS of voluit Trader Work Station, het handelsplatform van Interactive Brokers dat al meermaals bekroond werd tot beste platform in Amerika.

TWS is beschikbaar online via een browser, voor PC en Mac en heeft ook een mobiele app voor iOS en Android.

Het professionele platform biedt zeer uitgebreide mogelijkheden met stockscreeners, fundamentele data, technische analyse, een uitgebreide optietrading tool, realtime koersen, risico analyse,…

Er zijn veel verschillende ordertypes en combinatieorders mogelijk waarbij u de aankoop van opties of aandelen kan laten vasthangen aan het al dan niet uitvoeren van andere orders,… . De mogelijkheden zijn eindeloos.

Verder biedt het platform ook toegang tot nieuws uit verschillende bronnen, waaronder rapporten over de bedrijven van Reuters, ValueEngine, Zacks,…

Ook de mogelijkheden qua rapportage zijn zeer uitgebreid waarbij u gepersonaliseerde rapporten kan maken en zelfs dagelijks een uitdraai hiervan kan krijgen per mail.

Is EasyBroker betrouwbaar?

EasyBroker staat onder toezicht van AFM (Autoriteit Financiële Markten) en DNB (Nederlandse Bank). Hiermee dient deze ook te voldoen aan alle Nederlandse en Europese voorschriften.

Maar zoals reeds aangegeven is EasyBroker introducing broker die werkt via het platform van het Amerikaanse Interactive Brokers.

Daarom is het ook nuttig van Interactive Brokers te bekijken

Volgens de Amerikaanse regelgeving moeten, net als in Europa, de aandelen en andere effecten apart worden bewaard op een gesegregeerde rekening waardoor bij een eventueel faillissement van Interactive Brokers of EasyBroker uw aandelen niet aangesproken kunnen worden.

Ook het cashsaldo wordt apart bewaard. Stortingen gebeuren via Europese banken.

Verder is Interactive Brokers ook genoteerd op Nasdaq, waardoor u ook via die weg de stabiliteit van het bedrijf in het oog kan houden.

Voor welke beleggers is EasyBroker geschikt

EasyBroker zegt zelf zich vooral te richten op de aandelenbelegger die een degelijk stabiel platform wil tegen voordelige prijzen. Zonder enige verborgen kosten

Voordelen:

Nadelen:

Met de scherpe tarieven, stabiel handelsplatform, maar ook geen extra kosten op bijvoorbeeld het innen van dividenden is EasyBroker  een zeer geschikte broker voor elk aandelenbelegger, gaande van rustige buy&hold over dividendbeleggers tot de actieve traders.