MeXeM

MeXem is een internationale broker met kantoren over de hele wereld die de Nederlandse en Belgische markt betrad eind augustus 2018 en sinds 1 april 2019 ook een kantoor heeft in Nederland (Amstelveen). Daarmee lijkt het een nieuwe broker, maar deze heeft al 32 jaar ervaring opgedaan in andere landen, waaronder het Midden-Oosten, Afrika en andere Europese landen.

Mexem is wat we een introducing broker noemen. Zij werken op het platform van het Amerikaanse Interactive Brokers, net als Lynx en TradersOnly, maar bieden de klantenservice en ondersteuning aan.

Met de zeer scherpe prijzen, en het degelijke en zeer uitgebreide handelsplatform TWS is MeXeM een flinke uitdager van DEGIRO.

MeXeM is aangemeld bij de AFM, maar staat onder controle van de tegenhanger in Cyprus, de CySEC waar zich momenteel het Europese hoofdkantoor bevindt.

Het Amerikaanse Interactive Brokers staat onder controle van de Amerikaanse SEC.

Accounts bij MeXeM

Bij MeXeM kunnen meerdere types van accounts geopend worden. Het gaat hierbij echter om praktische invullingen en niet om verschillen in tarieven.

Zo kan u een gewoon individueel of gezamenlijk account openen, maar ook een family account waarbij er één het beheer van verschillende rekeningen kan doen, een family office account tot zelfs een account voor hedge funds.

Bij BrokerTarieven kijken wij enkel naar het normale account voor particuliere beleggers.

Openen Account

Het openen van een account bij MeXeM is iets omslachtiger dan bijvoorbeeld bij DEGIRO of Binck, omdat u te maken heeft met US Clearing, maar ook dit valt al bij al nog mee. Bovendien krijgt u bij MeXeM een persoonlijke accountverantwoordelijke die u helpt in dit proces.

Vaak krijgen wij de vraag of een rekening openen in UK en dan geld moeten overmaken naar een bankrekening bij Deutsche Bank ok is. Dit is de werkwijze van Interactive Brokers in Europa.

Verder geldt er ook een minimum storting van €100

Aanbod van MeXeM

Bij MeXeM kan u handelen in aandelen, opties, futures, ETF’s obligaties, warants, valuta, metalen, CFD.

MeXeM biedt u toegang tot maar liefst 126 beurzen.

In Europa zijn dit bijvoorbeeld Nederland, België, Frankrijk, Portugal, Duitsland, U.K., Zwitserland, Oostenrijk Italië, Spanje, maar ook Tsjechië, Polen, Estland, Noorwegen, Zweden,Finland, Letland, Hongarije, Litouwen,…

In Amerika is dit de U.S.A., Canada, Mexico.

In Azië – Pacific is dit Australië, Hong Kong, Japan, Zuid-Korea en Singapore.

Kosten bij MeXeM

Met de zeer lage tarieven is MeXeM in strijd verwikkeld met DEGIRO voor de term goedkoopste broker. Hieronder vindt u een overzicht van enkele tarieven en transactiekosten.

MeXeM
Aandeel Nederland à €1.000
€1,8
Aandeel Duitsland à €1.000
€1,8
Aandeel V.S. à $1.000 ($10 per aandeel)
$3
Opties Euronext
€1,8
Opties V.S.
$2

Maar ook naast de standaard transactiekosten vinden we gratis telefonische orders, geen bewaarlonen, geen verwerkingskosten voor dividenden en geen aansluitingskosten, waardoor deze afhankelijk van uw profiel de goedkoopste keuze kan zijn.

De tarieven en kosten van MeXeM vergelijken met DEGIRO en andere brokers kan u met onze handige calculator.

Beschikbare Tools bij MeXeM

Het handelsplatform van MeXeM, TWS of voluit Trader Work Station is het handelsplatform van Interactive Brokers dat al meermaals bekroond werd tot beste platform in Amerika.

TWS is beschikbaar online via een browser, voor PC en Mac en heeft ook een mobiele app voor iOS en Android.

Het professionele platform biedt zeer uitgebreide mogelijkheden met stockscreeners, fundamentele data, technische analyse, een uitgebreide optietrading tool, realtime koersen, risico analyse,…

Er zijn veel verschillende ordertypes en combinatieorders mogelijk waarbij u de aankoop van opties of aandelen kan laten vasthangen aan het al dan niet uitvoeren van andere orders,… . De mogelijkheden zijn eindeloos.

Verder biedt het platform ook toegang tot nieuws uit verschillende bronnen, waaronder rapporten over de bedrijven van Reuters, ValueEngine, Zacks,…

Ook de mogelijkheden qua rapportage zijn zeer uitgebreid waarbij u gepersonaliseerde rapporten kan maken en zelfs dagelijks een uitdraai hiervan kan krijgen per mail.

Is MeXeM betrouwbaar?

Vermits MeXeM een broker is met een kantoor in Nederland, maar een licentie op Cyprus zullen veel mensen zich vragen stellen hoe veilig hun geld bij MeXeM is en of deze betrouwbaar is.

Zoals bij de introductie reeds aangegeven is MeXem een introducing broker die werkt via het platform van het Amerikaanse Interactive Brokers, maar dan meer bepaald de Ierse dochter en u dus onder de Europese wetgeving valt.

In Europa moeten de aandelen en andere effecten apart worden bewaard op een gesegregeerde rekening waardoor bij een eventueel faillissement van Interactive Brokers of MeXeM uw aandelen niet aangesproken kunnen worden.

Indien er toch onverhoopt sprake zou zijn van fraude is de bescherming beperkt tot €20.000 zoals voor elke Europese broker. 

Verder is Interactive Brokers ook genoteerd op Nasdaq, waardoor u ook via die weg de stabiliteit van het bedrijf in het oog kan houden.

Voor welke beleggers is MeXeM geschikt

MeXeM is nog niet zo lang actief op de Nederlandse markt, maar tot op heden wordt deze door onze gebruikers goed beoordeeld.

Voordelen:

Nadelen:

Met de scherpe tarieven, professioneel handelsplatform, maar ook geen extra kosten op bijvoorbeeld het innen van dividenden is MeXeM een geschikte broker voor elk type belegger, gaande van rustige buy&hold over dividendbeleggers tot de zeer actieve (optie)traders.